O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Chifteluta la cuptor cu sos de rosii

Dragii mei, azi vreau sa va prezint o reteta pe care o puteti prepara cu chifteluta sau rulada din carne tocata ramasa de sarbatori. Nu numai ca astfel facem putina economie dar si schimbam putin meniul si nu aruncam mancarea.
Daca nu aveti rulada din carne tocata ramasa puteti prepara una repede din ingrediente urmatoare:

Ingrediente pentru chifteluta:
500 g carne tocata de porc
1 felie de paine
1 cana de lapte sau apa
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
sare piper dupa gust
patrunjel verde tocat
1/2 lingurita cimbru uscat
4 linguri de pesmet
1 ou

Pentru sosul de rosii avem nevoie de :
1 ceapa
400 g rosii in conserva
2 linguri de pasta de tomate
60 ml vin rosu
1 lingura de sos Worcestershire
200 ml apa
sare is piper dupa gust
iar daca va place sosul picant adaugati 1/2 lingurita de fulgi de chilly

Mod de preparare:

Chifteluta o facem astfel:

Punem carnea tocata intr-un castron, curatam ceapa si usturoiul apoi le tocam foarte marunt sau le dam pe razatoarea fina dupa care le adaugam la carnea tocata impreuna cu painea inmuiata si stoarsa in lapte sau apa, oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, cimbrul apoi condimentam cu sare si piper.

Incalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam o tava cu hartie de copt sau o forma de cozonac sau chec.

Framantam bine compozitia de carne pana cand condimentele se omogenizeaza bine dupa care punem carnea in tava formand o rulada. Daca folositi o tava de cozonac sau chec este mai bine pentru ca nu va chinuiti sa formati rulada.

Bagati tava in cuptorul preincalzit si coactei chifetluta pentru 30-40 de minute pana cand s-a rumenit frumos la suprafata.

Cat timp se coace chifteluta pregatim sosul astfel:
Punem 2 linguri de ulei de masline la incins intr-o tigaie tip wok sau o cratita mai adanca. Curatati ceapa si tocati-o marunt apoi puneti-o in uleiul incins, adaugati 1/2 lingurita sare si caliti-o pana cand devine usor trensparenta.

Cand ceapa s-a calit adaugati rosiile cubulete din conserva impreuna cu pasta de rosii si celelalte ingrediente.
Lasati sa fiarba 10 minute apoi cand chifteluta este gata taiati-o in 2-3 bucati destul de mari si bagati-o in sosul de rosii.
Daca folositi chifetluta ramasa de la sarbatori cum este momentul s-o adaugati in sos.

Lasati sa fiarba asa 15 minute la foc portivit.

Potriviti gustul sosului cu sare si piper.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.